luni, 16 iulie 2018

Duminica reîntâlnirii

Deși 2018 se dovedește, până acum, un an dificil din punct de vedere meteo, nu pot da vina în totalitate pe acest fapt pentru numărul redus de ieșiri. Un alt motiv este acela că după mulți ani am renunțat la serviciile "Calului Albastru" (Honda Transalp) în favoarea armăsarului alb-albastru "Fiara" (Honda Africa Twin Adventure Sports), descendent din modelul câștigător acum 30 de ani a celebrului raliu Paris - Dakar, iar acest lucru a cam durat.

100 CP gata de acțiune în orice condiții!
Dar nu despre capabilitățile "Africanei" vreau să vă povestesc ci despre "duminica reîntâlnirii" (15.07.2018) - o altă zi memorabilă petrecută pe un râu foarte drag mie.
O reîntâlnire îndelung așteptată, pentru care râul s-a primenit cu apă limpede și ușor crescută, așa cum îi stă bine unui râu de munte! O reîntâlnire care nu m-a dezamăgit nici de această dată cu toate că "pistruiații" au răspuns mai greu și mai târziu eforturilor mele de a-i aduce în fața aparatului foto.
Chiar și așa, au fost destule "vedete"!
A fost ziua în care, după ce am observat că peștii se hrănesc preponderent în volumul apei, și-a făcut debutul cu brio un nou model de muscă uscată "Devaux-hammer" (o combinație între Sedgehammer și stilul Devaux), pe care am pus-o într-o doară atunci când modele consacrate s-au dovedit ineficiente și lucrurile nu mergeau prea bine, timpul scurgându-se în defavoarea mea. A fost de bun augur!O întâlnire ciudată și mai puțin așteptată!


La sfârșitului ieșirii, am fost de acord cu vechiul proverb chinezesc: O zi de pescuit înseamnă o săptămână în plus de viață!
Bonus: https://youtu.be/WeyLYpp6i9Y (click)
Până la o nouă postare, lansări precise și pești pofticioși!

2 comentarii:

 1. O postare frumoasă ,in stilul caracteristic,pastravi frumosi,peisaje de apa de munte si o vipera mare!BRAVO

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc pentru aprecieri.
   Nu cred să fi fost o viperă ci mai degrabă un șarpe de apă. Dar chiar și așa, am fost prevăzător!

   Ștergere