marți, 6 iunie 2017

Amazing days

Nu am exagerat cu nimic atunci când am ales acest titlu pentru postare căci nu-mi explic cum de toate condițiile propice au fost îndeplinite astfel încât la aproape o lună de la deschiderea sezonului de pescuit montan și după mai multe reprize de vreme urâtă, am reușit să ajung pe un râu foarte drag mie, unde aveam să trăiesc cea mai frumoasă surpriză de când pescuiesc pe plaiuri mehedințene.
Am pescuit pe parcursul a două zile, 31 mai și 2 iunie, iar rezultatele au depășit orice așteptare: condiții meteo excelente, râu limpede și cu un volum suficient de mare, dar nu exagerat, curent domol, pești pofticioși astfel că nu au făcut mofturi la nici unul dintre modelele de muște uscate lansate.
La toate cele de mai sus, probabil, s-au adăugat influența astrelor 😆 și bunăvoința spiritelor pădurii 😆 căci altfel nu-mi explic cum pe un râu pe care abia prindeam 7-10 păstrăvi am ajuns să-mi depășesc recordul all-time de când pescuiesc pe plaiuri mehedințene, atât ca număr, cât și mărime.

Prima zi a debutat așa...
...și s-a terminat astfel!
Între debutul și finalul primei zile de pescuit, am folosit aproape toate modelele de muște uscate existente în cutie, mărimea #14: wulff-uri, conehead-uri, sedgehammer-e și sedgehammer-e special, iar rezultatul avea să mă umple de uimire și satisfacție fiindcă depășea de 3-4 ori numărul capturilor din anii precedenți.
Filmul primei zile de pescuit îl puteți viziona aici: https://youtu.be/vVjwr8GjuVQ (click)
Nu vă lăsați furați de imagini! Chiar dacă au fost fotografiați pe fundul minciogului, majoritatea păstrăvilor au avut în jur de 20 cm și chiar peste. 

A doua zi a debutat așa...
...din fericire  nu s-a terminat aici!
A doua zi am pornit cu gândul că-mi va fi greu să egalez recordul din ziua precedentă fără să cred vreo clipă că acesta va cădea: finalul zilei m-a găsit cu un număr de capturi de 5-7 ori mai mare decât cele din anii precedenți.
Păstrăvii voraci s-au ridicat de cele mai multe ori din prima și uneori chiar 2-3 din același tău (bazinet) preponderent la modele de sedgehammer iar la finalul zilei la un may-fly cu corp detașabil - galben. Nici mărimea capturilor n-a fost de neglijat, astfel că pe lângă păstrăvi de 20 cm și-au făcut loc și două piese de 30 cm!
Aaaa! Încă ceva foarte important! Așa ceva nu a existat aici anul trecut:

Malul drept
Malul stâng
Un lucru este clar: unde apare progresul dispare natura!
Spre finalul celei de a doua zile, din păcate, un lucru regretabil m-a privat de unele dintre cele mai frumoase imagini pe care vroiam să le imortalizez: nu mi-am dat seama că datorită numărului mare de fotografii efectuate cardul de memorie s-a umplut (doar 2 Gb)!
Filmul celei de a doua zile de pescuit îl puteți viziona aici: https://youtu.be/9ciy2mpRwyo (click)
C & R 100%!
Nu vă pot reda bucuria ce m-a cuprins la finalul fiecărei zile de pescuit, cu deosebire la finalul celei de a doua.
Până la o nouă postare, lansări precise și pești pofticioși!

3 comentarii:

 1. Felicitari! Cred ca stiu raul, e superb. Nu am mai fost de vreo trei ani si ma bucur ca e bogat in peste. In plus, imi creste inima cand observ alti pescari care vad in pastrav un partener si nu o sursa de hrana. Sunt tot oarecum dn zona si poate ne-om intalni pe apa candva. Cele bune!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc.
   Și-n cazul în care ajungeți pe râu bucurați-vă de pescuit și de natură dar fără a populariza excesiv acest lucru. Vorba unei reclame: prietenii știu de ce!

   Ștergere