duminică, 5 iulie 2015

Fly fishing in the city (VIII)

O întâmplare de a dreptul ridicolă, o piesă din cauciuc ruptă, calul de fier în așteptarea ei, iar eu departe de pescuitul montan! Așă că decât nimic, mai bine o ieșire pe Bega, în oraș!
Prefaceri mari de la ultima ieșire, cea de anul trecut: maluri curățate și întărite, piste de biciclete, lămpi! Dar și mulți oameni veniți să testeze pistele de biciclete nou create!


Zi importantă în ceea ce mă privește: testarea noii lansete Scott A4 #6, venită să înlocuiască lanseta Greys GR 50 cu care nu m-am acomodat deloc și de care m-am despărțit fără regrete! Așadar un Upgrade 3!
Apa curată dar curent foarte slab!
Lansările de debut, ușurate mult de dispariția de pe mal a vegetației lemnoase! Lanseta lucrează pe gustul meu! La capăt de leader un gândac de foam #12! Și chiar dacă prin ochelarii polarizanți puteam vedea peștii, unii chiar de dimensiuni demne de luat în seamă, aceștia s-au dovedit apatici și neinteresați de gândac! 
Timpul trecea și o dată cu el creștea temperatura!
Reușesc contra-performanța să pierd gândacul, fapt ce m-a inspirat și m-a făcut să leg la capătul leaderului o furnică atomică #14 (se poate vedea în galeria muștelor artificiale). Avea să se dovedească o mișcare câștigătoare!
Apa curgea foarte lent, peștii parcă dispăruseră! Aproape că îmi venea să mă dau bătut sub soarele din ce în ce mai arzător când am văzut un clean capital ridicându-se la furnică și fără ezitare o absoarbe de pe apă! Înțep! O frumusețe de drill cu lanseta încovoiată și mai apoi o fotografie cu un clean ce trece binișor de 30 cm!


Alt tonus! Pornesc amonte și testez fiecare metru de apă! După aproape 20 de metri parcurși și un sfert de oră trecut, același scenariu și în fața aparatului foto poposește un alt clean capital (peste 30 cm)!


Alții metrii parcurși, alt sfert de oră trecut (aproximativ), alt clean de peste 30 cm! Năbădăios, nu reușesc să-l fotografiez decât în apă!Sunt din ce în ce mai încrezător și insist! Alt clean, de data asta ceva mai mic! Fotografie și eliberare imediată!


Lansez ceva mai amonte de locul unde am prins ultimul clean, o clipocire, firul se întinde, înțep, simt opoziția de la capătul firului și ... ruptură! Rămas fără musca norocoasă și împins de la spate de căldura toridă mă hotărăsc să plec spre casă pentru a scrie această postare!
Concluzie? Nu vă feriți să folosiți muște de dimensiuni mici! Ele pot face diferența atunci când peștii sunt apatici, mofturoși!
Până la o nouă postare, lansări precise și pești pofticioși!

2 comentarii:

  1. frumos scris...cu pescuitul tot asa de mare succes ai?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi pare bine că ți-ai amintit de mine chiar și acolo, în îndepărtata Germanie! Cât despre pescuit, urmărește pe mai departe blogul și vei trage concluziile!

      Ștergere