duminică, 28 septembrie 2014

Hai-hui prin pusta bănățeană (II)

A trecut ceva cam mult timp de când am scris prima postare sub acest titlu. Iată că astăzi s-a ivit ocazia să consemnez o altă ieșire de pe plaiurile timișene, de astă dată pe râul Bega. 
Am plecat la ora prânzului, gata echipat, astfel că n-am mai pierdut timpul și după o fotografie și un baton de ciocolată am intrat în apă! De la înălțimea podului n-am remarcat curentul puternic al râului, curent pe care l-am resimțit din plin o dată intrat în apă, acolo unde, deși apa nu era prea adâncă, a trebuit să mă țin bine pe picioare mai ales în cazul deplasării!

Bega de la înălțimea unui pod
După lansări fără rezultat, am descoperit o zonă cu un contracurent ceva mai molcom, unde clenuți ceva mai mari decât palma se încălzeau la soarele darnic. Imediat ce musca a atins apa a fost atacată de pești cu puțin mai mari decât ea! Câteva atacuri false, alte lansări și în cârlig poposește primul clean! Poză și eliberat! Menționez că și de această dată am optat pentru o muscă uscată, imitând un gândac, din foam negru!

Clean de sfârșit de septembrie
Am renunțat la acest loc "călduț" și am plecat în explorarea locurilor din amonte, în speranța găsirii unui loc unde să pot lansa fără ca musca să fie purtată prea rapid peste locurile de pândă ale clenilor. Mergând în amonte am avut surpriza să dau peste un repeșug specific râurilor de munte.


Amonte de acest repeșug o bucată de râu asemănătoare unei mini-delte! Pe un braț al râului clenuții stăteau la pândă, astfel că atunci când musca a căzut între ei au atacat-o fără ezitare! Desfătare! Unu-doi -trei! Nu mai apuc să fac fotografii! Profit de moment! Atacuri, ratări și starea de bine, pe care bănuiesc că fiecare dintre d-voastră o cunoaște, se instaurează! Totuși ajung să fotografiez unul dintre cleni, ceva mai răsărit și locul unde i-am prins!Brusc atacurile s-au oprit, semn că peștii au părăsit zona! M-am deplasat amonte, am insistat pe diverse porțiuni, având parte atât de atacuri, cât și de ratări, fără a mai aduce vreun clean în fața aparatului foto!
Timpul s-a scurs cu repeziciune, ca de fiecare dată când avem parte de activități ce ne induc starea de bine! Am pus capăt partidei de pescuit și cu sufletul plin de bucurie m-am întors la "calul albastru"!
Ș-am încălecat pe o șa și v-am zis povestea mea!
Până la o nouă postare, lansări precise și pești pofticioși!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu