joi, 1 mai 2014

Jurnal de prohibiție - mai 2014

01.05.2014
O zi cu rezonanțe oarecum comuniste și reminescențe ale acelor vremuri, o zi liberă în care unii își pregătesc grătarele și manelele pentru a se arăta "iubitori de natură", alții aleargă grăbiți către mare pentru chefuri de pomină și beții așișderea, ar fi trebuit să fie pentru noi pescarii pe ape de munte ziua deschiderii sezonului de pescuit după o pauză de 7 luni și jumătate! 7 luni și jumătate de așteptare chinuitoare, de planuri și de vise, asezonate din plin cu fly tying! Din păcate, din cauza unor funcționari vremelnici, muștele vor sta cuminți, la cutie, încă o lună...

10.05.2014
Fără alte explicații, 18 muște uscate, din foam, pentru clean!


12.05.2014
Constat că din ce în ce mai mulți pescari sunt interesați de muscărit și nu mică mi-a fost uimirea când amicul și totodată mecanicul meu moto, Flavius, m-a anunțat că dorește să se inițieze în tainele acestui stil de pescuit! Foarte hotărât și-a cumpărat echipamentul necesar și a apelat la mine pentru ai da câteva sfaturi privind lansarea șnurului de muscărit! Așa că ne-am întâlnit într-o frumoasă după masă de duminică (11.05.2014) pe malul apei și am încercat să-i transmit, atât cât mă pricep, câteva noțiuni de bază privind castingul! Am exersat aproximativ două ore și pot spune că la finalul lor Flavius era alt om...Iar eu m-am ales cu un ucenic în plus!

Lecția de casting: Flavius în acțiune!
22.05.2014
Scurt și concis: primit colet cu materiale de la Lauris Company! Cârlige!

23.05.2014
Primit două colete! Unul de la Taimen conținând materiale pentru confecționarea de muște artificiale  și celălalt de la Action camera conținând prindere de cap pentru camera de luat vederi Drift 720 pe care am achiziționat-o în ideea imortalizării partidelor de muscărit. Rămâne de văzut cât de bun cameraman sunt!

31.05.2014
Chiar dacă astăzi e practic redeschiderea sezonului de pescuit, eu o consider ca fiind încă o zi de prohibiție ținând cont de vremea urâtă de afară. Și cum mai bine s-ar putea încheia prohibiția dacă nu cu niște muște artificiale care să ne ducă cu gândul la viitoarele ieșiri și capturi!

40 chub flies!
Și pentru că prohibiția s-a încheiat, revin cu: până la o nouă postare lansări precise și pești pofticioși!

Un comentariu:

  1. Mustele de mai sus au ajuns la destinatar. Impecabile ca de obicei, se pare ca Ady s-a mai ales cu un client fidel. Speram sa postam in curand si capturile aferente....

    RăspundețiȘtergere