miercuri, 2 aprilie 2014

Jurnal de prohibiție - aprilie 2014

 01.04.2014
Prohibiție!  Dacă în anii trecuți această perioadă de inactivitate halieutică era mai ușor de depășit știind că la 1 mai se deschide mult așteptatul sezon de pescuit pe apele de munte, în acest an perioada de așteptare s-a prelungit cu încă o lună, întrucât oamenii cu funcții vremelnice au aruncat la coșul de gunoi o cutumă veche, valabilă și la vremea primului meu permis de pescuit (1980) și probabil cu mult înainte, și au prelungit prohibiția pe apele de munte până la data de 30.05.2014, inclusiv! Personal, nu cred că aceasta este rezolvarea problemei păstrăvului/lipanului românesc ci mai degrabă este o soluție comodă, de birou, a unor oamenii care probabil nu au nimic de a face cu pescuitul sportiv/recreativ! Nu ne rămâne decât să așteptăm, atâta timp cât nu ne unim și nu ne facem auziți...

Răspunsul A.N.P.A. privind prohibiția pe apele de munte (document obținut prin amabilitatea d-lui Marius G. - București)
Și ca să nu spun că nu am activitate, am procesat fotografii de la ultima ieșire la pescuit (29.03.2014). 


Ieșire în care nu am reușit să păcălesc nici un pește cu musca uscată, cu toate că s-au ridicat la ea (să dau vina pe apa mică și limpede, pe vântul ce a bătut sau direct pe pescar?), dar am avut prilejul să-l întâlnesc și să-l cunosc pe Călin C. (juventinu88), un mai tânăr confrate muscar pe care l-am urmărit cu interes și pe care din păcate nu l-am fotografiat în timpul lucrului.

04.04.2014
Ce poți face mai bine în prohibiție decât să legi muște cu gândul la zilele însorite ale verii și la capturile ce vor veni!
Nu insist în a comenta modelele confecționate, ele fiind modele comune destinate pescuitului cleanului confecționate pe cârlige de mărime #10-14!

15 muște pentru clean!

10.04.2014
Fără alte comentarii, alte 30 de muște uscate destinate pescuitului cleanului! Modelele confecționate: Royal coachman, Black zulu, Grasshopper, Bug, Coffee bambula, Adams.

30 muște pentru clean

11.04.2014
Au sosit noile materiale pentru noi muște, mai bine zis pentru streamere! Mulțumesc Troutline.ro!

Shaggy streamer hair

14.04.2014
Dacă în ultima intervenție prezentam materialele necesare confecționării streamerelor, acum este timpul să vă prezint cârligele achiziționate în acest scop! Este vorba despre cârlige Hayabusa, EB12471 #6 și EB287L1 #8! Vă țin la curent cu desfășurarea proiectului și rezultatele sale, evident după deschiderea sezonului de pescuit!

Cârligele Hayabusa
Până la o nouă postare, prohibiție ușoară!

Un comentariu:

  1. astazi am reusit sa desfac mustele( cele 30 de mai sus). sincer imi pare rau ca le-am desfacut...prohibitia e lunga si sunt tare ochioase!
    multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere