sâmbătă, 10 august 2013

Fly fishing in the city (II)

De câteva zile, peste oraș s-a abătut canicula! Temperaturi de peste 35 C, la miezul zilei, au devenit ceva obișnuit și greu de suportat! 
Nu știu cum se întâmplă dar de fiecare dată când îmi propun să ies la pescuit se anunță instabilitate atmosferică! Așa că ținând cont de faptul că spre seară se anunță furtuni, am neglijat avertizările meteorologilor și doctorilor de a nu ieși afară pe timp de caniculă și m-am avântat plin de optimism spre ultimul pod al orașului pentru a pescui în jurul său.
O privire de ansamblu de la înălțimea podului, montat lanseta, o gura de apă și la pescuit!


Am adoptat aceeași tactică de a căuta peștii când pe o parte a râului când pe cealaltă. Musca utilizată? Același model de gândac din foam, folosit și la precedenta ieșire!
Aveam să mă confrunt cu noi probleme față de ultima ieșire: apa crescută și ceva mai tulbure și vegetația de pe maluri crescută atât pe orizontală, cât și pe verticală!
Primele lansări aveau să fie și primele ratări: deși prezenți, peștii fie refuzau să se ridice la muscă, fie nu luau musca decisiv pentru a putea înțepa și ai prinde!
Și astfel ceva ce părea doar o chestiune de scor s-a transformat într-o chestiune de orgoliu!
Minutele se scurgeau implacabil, aducând o dată cu trecerea lor și creșterea temperaturii! Peștii parcă au dispărut! În plus și vegetația de pe malul râului și-a cerut jertfa: doi gândaci din foam s-au "eliberat" din leader pentru "a trăi" liberi printre papură și răchită!
Într-un final, sub pod, am reușit să prind primul pește: un clean de dimensiune medie!


Am continuat să lansez, dar temperatura crescută își făcea din ce în ce mai acut prezența! Eram leoarcă!
Eforturile mi-au fost răsplătite cu un drill având la capătul leaderului un clean răsărit, dar pe care nu l-am putut scoate pe mal tocmai datorită vegetației abundente și cu capturarea unei frumoase roșioare, pe care am reușit s-o fotografiez!


Nu știu dacă apa crescută și ușor tulbure, curentul slab al apei, vegetația abundentă, canicula și prognozata instabilitate atmosferică sau subsemnatul, luate în particular sau toate la un loc au fost motivele pentru care în față aparatului foto au poposit atât de puțini pești!
După aproximativ două ore, învins de caniculă, am plecat spre casă!
I will back!     
Până la o nouă postare, lansări precise și pești pofticioși!

 P.S. Mai are rost să scriu că peștii au fost eliberați?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu