vineri, 1 decembrie 2017

Recomandări*

Mulțumesc tuturor acelora care au vizitat acest blog! 

*Vă rog să lăsați comentariile d-voastră la postarea ce are legătură cu subiectul. Pentru detalii suplimentare pe diverse teme vă rog apelați la adresa de mail din rubrica Contact (click).
Vă mulțumesc! 

*Acei dintre dumneavoastră ce sunt interesați să interacționeze pe teme de fly fishing și fly tying sunt așteptați să se înscrie în noua comunitatea virtuală Fly Angler Romania (click), comunitate destinată exclusiv pescarilor români de oriunde s-ar afla.

*Vizitați pagina Galerie muște artificiale (click) !

*Pentru începători și nu numai, kitul începătorului:
nimfe (click)  și muște uscate (click)!

*La final de sezon TAIMEN are o listă de produse cu preț redus destul de atractivă: http://www.taimen.com/ro/ro/products_promotion (click)

*Cei interesați să afle noii administratori ai apelor gestionate de Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură pot accesa următorul link Rezultatele comisiilor de evaluare a documentațiilor pentru atribuirea contractelor de utilizarea resurselor acvatice vii în scop recreativ, Secțiunea I perioada 11-24.07.201 (click)

*Pentru acei dintre dumneavoastră ce cochetați cu pescuitul la muscă în stilul tenkara iată aici un link ce vă poate fi de mare folos, atât din punct de vedere teoretic, cât și din punct de vedere al achiziției:
http://www.allfishingbuy.com/Tenkara-Rods.htm

*Unul dintre cititorii blogului mi-a atras atenția asupra variantei digitizate a revistei "Carpații" de unde vă recomand cu căldură să lecturați nr. 1, anul 1933, ianuarie, articolul Cu undița de Ioan Al. Brătescu - Voinești (http://documente.bcucluj.ro/web/bibdigit/periodice/carpatii/1933/BCUCLUJ_FP_279437_1933_001_001.pdf) (click)
Din păcate după lecturarea articolului cu pricina o să vedeți că deși au trecut aproape 100 de ani de la cele scrise, în țara noastră, nu s-a schimbat nimic legat de atitudine!

*Pentru achiziționarea de produse destinate muscăritului (fly fishing) și confecționării de muște artificiale (fly tying) puteți apela la următoarele legături:
- din România: www.flyfishingoutlet.ro/
                       www.troutline.ro
                       lauris.ro
                       www.fishmag.ro
                       www.fisela.ro
                       www.totalfishing.ro
                       www.energofish.ro
                       www.bibanu.com
                       www.sipcarp.ro/ 

- din străinătate: www.taimen.com
                         bogdangawlik.pl
                         www.hartleyfly.com
                         www.aos.cc
                         www.flyfishingeurope-shop.de/
                         www.adh-fishing.com

*Deoarece am observat, pe baza formulelor de căutare ce v-au direcționat către acest blog că, sunteți interesați fie de achiziționarea de lansete de muscărit, fie de fire de muscărit și chiar de materiale pentru confecționarea muștelor artificiale, vă rog să adăugați la comentarii eventualele întrebări sau nedumeriri pentru a vă putea ajuta dacă este posibil.

*La alegerea penelor pentru muște uscate de tip saddle aveți în vedere pe lângă firma producătoare și următoarele notificări ce indică numărul de muște ce pot fi confecționate:
- Pro Grade = minimum 300 de muște, cu pene predominant pentru mărimea #16;
- Bronze = minimum 500 de muște;
- Silver = minimum 800 de muște;
- Gold = minimum 1100 de muște;
- Platinum = minimum 1500 de muște.
Saddle se vând fie întregi, fie jumătate 1/2 (half), fie sferturi 1/4 (quarter)!

*Această postare are un caracter permanent!

6 comentarii:

 1. Eu unul sunt nou in cea ce consta muscaritul, dar as vrea sa invat!am primit un bat (dar din dar se face rai), am si o mulineta, fir, am si inceput sa la cateva muste, dar as vre sa stiu unde as putea sa pescuiesc (in zona Timis, Caras, Mehedinti), fiindca since va spun, as vrea sa incep pe un rau ce are si peste pentru a imi da seama daca cea ce fac, fac bine.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucură faptul că din ce in ce mai mulți pescari doresc să încerce fly fishingu-ul! Din păcate nu vă pot face o recomandare cu privire la un râu din zona menționată, deoarece braconajul și lipsa unei minime educații cu privire la ocrotirea naturii au lăsat urme peste tot!...Cu toate acestea cleanul va răspunde la eforturile d-voastră pe Timiș, Bega și Bârzava. Lansări precise și pești pofticioși!

   Ștergere
 2. Buna ziua. Si eu sunt nou in ale muscaritului si as vrea sa imi dati o idee (un site,de unde sa cumpar ) in legatura cu alegerea unui echipament complet pentru pescuitul la musca.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bun venit în rândul muscarilor! Iată mai jos câteva site-uri românești și străine ce comercializează echipament de muscărit:
   http://www.peapa.ro/
   http://www.fisela.ro/
   http://www.totalfishing.ro/
   http://www.energofish.ro/
   http://www.taimen.com/
   Pentru mai multe detalii folosiți mail-ul!
   Lansări precise și pești pofticioși!

   Ștergere
 3. buna seara! tot respectul pt ceea ce faceti si pt blog,de mult incerc sa gasesc toate informatiile necesare pt a ma putea apuca de flyfishing.mi-am luat un bat de carbon cu tot cu fir si mulineta,departe de a fi ceva profi,dar sper ca imi va fi ok pt inceput.as avea 2 nelamuriri: cum se face,ce urmaresc,sa arunc musca si firul cat mai usor pe suprafata apei si sa recuperez incet sau sa "biciuiesc" suprafata apei si sa las musca pe apa pret de cateva clipe? pe acest tip de bat,cu mulineta si firul aferente,pot folosi si o montura de tip buldo?mentionez ca voi incerca mai mult pe lacuri,eventual pe bega si mures,mai putin pe rauri de munte.

  RăspundețiȘtergere
 4. Intrucat este un raspuns ceva mai detaliat as dori sa ma contactati la adresa de email (din contact). Va multumesc pentru întelegere!

  RăspundețiȘtergere